Annons

Speltips på Sporting Lissabon - Champions League 2022/23

Spelschema, Sporting CP

Hela spelschemat

Det blev en liten titel för Sporting senaste säsongen, då man vann den portugisiska ligacupen. Tvåa i ligan bakom Porto och ut i CL-åttondelen mot Man City. En helt godkänd säsong. Tre viktiga spelare har lämnat klubben i sommar: Matheus Nunes till Wolves, Nuno Mendes till PSG och Palhinha till Fulham. Ett par spännande spelare har tillkommit: mittbacken St.Juste från Mainz, Trincao på lån från Barca och greken Alexandropoulos från Panathinaikos. Återstår att se om det räcker för att hävda sig i gruppspelet av Champions League 2022/23.

Odds på Sporting Lissabon i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Sporting Lissabon i Champions League 2022/23.

Sporting Lissabon: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Sporting Lissabon: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 2,30
Sporting Lissabon: Att bli utslagna åttondelsfinal i Champions League 2022/23 3,30

Styrkor:

Tränare Amorim har gjort Sporting till ett vinnande lag igen. Med tre titlar på lika många säsonger. Man är numera ett stabilt lag som släpper in få mål samtidigt som offensiva ofta producerar. Förra året tog man sig vidare från en jämbördig grupp i CL och det känns som att man har bra chans i år igen. Mycket tack vare sitt stabila och vägvinnande grundspel.

Svagheter:

Precis som många andra lite mindre klubbar så saknar Sporting offensiv spets som håller hög CL-klass. Ofta brukar Sporting ha ett par mycket spännande talanger som är på väg att blomma ut och sedan säljas vidare för stora summor. Men när vi tittar på årets trupp, så lyser dessa tyvärr med sin frånvaro. Stort hopp kommer ställas till att Trincao ska slå igenom, men efter hans misslyckade sejour i Wolves så ser det inte ut som om att det genombrottet kommer hända snart.

Fakta och historik:

Sporting har spelat exakt 100 matcher i Europacupen och CL. En fin siffra, tyvärr slutar matcherna ofta med en förlust för laget, då man förlorat precis hälften av alla matcher som man spelat i Champions League.

Kommentarer

Feedback