Annons

Speltips på Rangers FC - Champions League 2022/23

Spelschema, Rangers

Hela spelschemat

Förra säsongen var händelserik för Glasgowlaget. Tvåa i ligan, finalist i Europa League, ut i semi i Ligacupen och till slut fick man i alla fall en titel när man vann cupen i Skottland. Föga oväntat har flera tongivande spelare lämnat. De mest kännbara   tappen lär vara Aribo till Southampton och Bassey till Ajax. Vi hittar även en lite bortglömd svensk i Rangers lag, nämligen Filip Helander, som tyvärr haft problem med skador de senaste åren. Läs om hur vi rankar laget i Champions League 2022/23.

Odds på Rangers FC i Champions League 2022/23

Se odds på Rangers FC i Champions League 2022/23 nedan.

Rangers FC: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Rangers FC: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 9,00
Rangers FC: Att bli utslagna i åttondelsfinalen av Champions League 2022/23 8,50

Styrkor:

Rangers lever mycket på sin energi, speciellt hemma på Ibrox. Det är på hemmaplan de ska störa de bättre lagen och räkna med att matchen mot Liverpool kommer starta i ett hejdlöst tempo, med 50 000 fanatiska skottar på läktarna. Plus även till att lagets anfallspar håller relativ hög europeisk klass. Det består av malmöbekantningen Colak och den mycket hetlevrade colombianen Morelos.

Svagheter:

Om man jämför med de andra lagen i gruppen och även i CL i stort, så har inte Rangers riktigt samma kvalitet på sina spelare som de bästa lagen. Visst man kan störa till exempel Liverpool i enskilda matcher, men det ska mycket till att Rangers ska ta sig igenom gruppspelet som ett av de två främsta lagen i gruppen. Förra årets knall i Europa League var imponerande men nu är nivån ett par snäpp upp och i CL räcker nog inte skottarnas truppbygge riktigt till.

Fakta och historik:

Det har gått över tio år sedan sist Rangers nådde CL:s gruppspel. Året var då 2010. Historisk sett har klubben dock ofta varit med i dessa sammanhang. Rangers har sammanlagt varit med i Europacupen och Champions League 30 gånger. Det bästa resultatet var ett tag sedan. 1959/60 åkte man ut mot Eintracht Frankfurt i Europacupens semifinal, med de sanslösa siffrorna 12-4 i ett dubbelmöte.

Kommentarer

Feedback