Annons

Speltips på Marseille - Champions League 2022/23

Spelschema, Marseille

Hela spelschemat

Som vanligt har det hänt grejer under lagets försäsong. Tränare Sampaoli fick gå efter drygt ett år, trots att laget slutade tvåa i ligan och nådde en semifinal i Conference League. Ny tränare är kroaten tudor som ska leda laget i Champions League 2022/23. Han kommer närmast från Hellas Verona. En hel del tongivande spelare har lämnat klubben; Saliba slog igenom stort och är nu startspelare i Arsenal, Kamara till Aston Villa, ikonen Mandanda fick ej nytt kontrakt och Milik gick på lån till Juve. In har man plockat bland annat: Lopez och Veretout från Roma, Guendouzi från Arsenal, Bailly från Man United och Clauss från Lens.

Odds på Marseille i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Marseille i Champions League 2022/23.

Marseille: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Marseille: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 2,80
Marseille: Att bli utslagna åttondelsfinal i Champions League 2022/23 3,00

Styrkor:

Marseilles spel bygger på mycket passion och att de har en bra dag. Tudor måste jobba hårt för att slipa bort lagets djupa dalar. Men lyckas han med det så kan laget mycket väl pricka in en formtopp och ta sig vidare från gruppen. Payet håller fortfarande en relativt hög klass. Andra nyförvärv som inte nämnts än men som startat säsongen bra är Alexis Sanchez och Nuno Tavares. Lyckas tudor få ihop lagbygget snabbt så finns det hög potential i denna trupp.

Svagheter:

Denna sektion går hand i hand med lagets styrkor. Truppen har byggts om rejält i sommar och när det händer så brukar det ta en viss tid innan alla bitar faller på plats. Marseille är kända för att när det blir motgång så blir den motgången rejäl. Om man inte får med sig ett par bra resultat i början av gruppspelet så är chansen hög att man tappar motivation och åker ur gruppen med dunder och brak.

Fakta och historik:

1993 var det gyllene året för Marseille då lyckades man mot de flesta oddsen vinna Champions League. !990-91 tog man sig även hela vägen till final. Laget har spelat 15 gånger i CL/Europacupen och när man hittar formen så har det genom hisotrien visat att laget inte har några gränser. ÄVen om der var runt 30 år sedan man hittade en sådan enorm formtopp.

Kommentarer

Feedback