Annons

Speltips på Maccabi Haifa - Champions League 2022/23

Spelschema, Maccabi Haifa

Hela spelschemat

Daniels Sundgrens Haifa gjorde ett fint CL-kval i somras där man slog ut Röda Stjärnan i playoffet. Man har även vunnit den inhemska ligan två år i rad nu. Klubben saknar egentligen muskler på transfermarknaden jämfört med de flesta andra lagen i CL. Men i sommar har man i alla fall värvat Pierrot från Guingamp och Seck från Antwerpen. Det kommer bli ett tufft gruppspel för laget och man kommer få kämpa hårt för att ta några poäng över huvud taget i Champions League 2022/23.

Odds på Maccabi Haifa i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Maccabi Haifa i Champions League 2022/23.

Maccabi Haifa: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Maccabi Haifa: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 30,00
Maccabi Haifa: Att vinna gruppen Champions League 2022/23 251,00

Styrkor:

Trycket på hemmaarenan kommer vara stort under CL och flera av lagen kan vara lite trögstartade efter den ganska ovanliga resan till Israel. Detta måste Haifa försöka dra maximal fördel av, då man saknar spelare med kvalitet och erfarenhet av CL-spel innan. Fullt fart framåt och inget att förlora lär bli Haifas taktik på hemmaplan och det kan leda till några poäng.

Svagheter:

Som sagt Haifas trupp ser ut att vara den kanske allra svagaste i årets CL och det gör det inte lättare när motståndet heter PSG, Juve och Benfica. Vi har mycket svårt att se att Haifa kommer på någon annan placering än sist i gruppen. Vilket inte ska ses som ett nederlag snarare som en vinst att de lyckas ta sig hela vägen till CL:s gruppspel.

Fakta och historik:

Laget har tagit sig till CL.s gruppspel endast två gånger före årets upplaga. 2002-03 och 2009-10. Båda gångerna åkte man ut direkt. Första gången lyckades man ändå ta sju poäng, men under senaste deltagandet blev man kvar på 0 poäng under hela gruppspelet.

Spelschema, Maccabi Haifa

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback