Annons

Speltips på Eintracht Frankfurt - Champions League 2022/23

Spelschema, Eintracht Frankfurt

Hela spelschemat

Vad kan fjolårets elva i Bundesliga ställa till med i Champions League 2022/23? Svår fråga, men på förhand känns det som en tuff uppgift för tyskarna. De fick sin CL-plats efter att ha vunnit Europa League i våras. Så kvalitet finns i truppen, men det känns ändå svårt att tro på ett lag i CL som hamnade på samma poäng som Bochum i Bundesliga. I truppen har en mängd spelare fått lämna, Kostic till Juventus är nog det största tappet. Av nyförvärven finns det egentligen ingen spelare som ser ut att hålla CL-klass, om inte Mario Götze kan hitta tillbaka till gamla glansdagar.
 

Odds på Eintracht Frankfurt i Champions League 2022/23

Se odds på Eintracht Frankfurt i Champions League 2022/23 nedan.

Eintracht Frankfurt: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Eintracht Frankfurt: Att kvalificera sig från gruppspelet Champions League 2022/23 2,30
Eintracht Frankfurt: Att bli utslagna åttondelsfinal i Champions League 2022/23 3,25

Styrkor:

Segern i Europa League berodde mest på en stark laginsats under hela turneringen, man gjorde stabila insatser oavsett motstånd. Det är en erfarenhet att ta med sig in i CL, att man klarade av att stå emot lag från olika länder med olika spelstilar. Det är precis vad som väntar i denna gruppen. På vägen till final i EL slog man ändå ut kvalificerat motstånd som Real Betis, Barcelona och West Ham.

Svagheter:

Det ser som om Frankfurts trupp helt enkelt inte håller klassen för att utmana de bästa i CL. Att under en maxprestation lyckas vinna EL är exakt där truppens prestation ligger. Nu blir motståndet bättre och mer motiverat. Efter tappet av Kostic så känns laget svaga offensivt och vi ser inte vilka spelare som kan kliva fram och producera poäng under höstens gruppspel.

Fakta och historik:

Klubben har en säsong i Europacupen bakom sig. 1959-60 lyckades man sensationellt ta sign hela vägen till final. Väl där förlorade man med 7-3 mot Real Madrid. Sedan dess har man inte deltagit, så det blir faktiskt Champions League debut för Frankfurt i år. Klart är att fansen kommer att hoppas på att miraklet 1960 kan upprepas. Även om det verkligen inte ser så ut.

Spelschema, Eintracht Frankfurt

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback