Annons

Speltips på Celtic - Champions League 2022/23

Spelschema, Celtic

Hela spelschemat

Laget hade en mycket fin inhemsk säsong senast, ligatitel och ligacupvinst. Samtidigt var man ganska katastrofala i Europaspelet. Utslaget direkt ur CL-kvalet mot mot Midtjylland, utslaget ur gruppen från EL och sen toppade man detta med att åka ut direkt i slutspelet i Conference League mot Bodö/Glimt. Man har rensat truppen en del men inte tappat mycket av värde, samtidigt har man värvat in en del fina spelare inför Champions League 2022/23 som: Jota från Benfica, Carter-Vickers från Spurs, Bernabei från Lanus och sist men inte minst Sead Haksabanovic från Rubin Kazan.

Odds på Celtic i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Celtic i Champions League 2022/23.

Celtic: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Celtic: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 3,00
Celtic: Att bli utslagna i åttondelsfinal i Champions League 2022/23 3,90

Styrkor:

Man har börjat säsongen i rasande fart i den skotska ligan. Sex vinster av sex möjliga med en sanslös målskillnad: 25-1. Nu i helgen pulveriserade man OLD Firm och vann med 4-0. Om Celtic kan behålla denna formen och energin så kan man verkligen störa flera lag i denna gruppen speciellt på hemmaplan. Plus också för anfallarna som har producerat mål på löpande band så här långt: Furuhashi och Abada sex mål vardera, Jota fyra mål och Giakoumakis två mål.

Svagheter:

Det klassiska när man brukar prata om Celtics problem är att de har för bra spelare för den skotska ligan men samtidigt för dåliga spelare för att konkurrera på allvar i CL. Detta stämmer i år igen. Framförallt defensivt. Inget ont svenske Carl Starfelt, han är inte dålig på nåt sätt. Men tyvärr känns det som att han och övriga försvarskollegor kommer få det hett om öronen mot Real Madrid och Leipzig, och även i viss mån mot Sjachtar.

Fakta och historik:

Celtic har en lång historia av att vara med i Europaceupen/CL. Höjdpunkten kom 1966-67 då man vann hela turneringen efter att h a slagit Inter i finalen. Totalt har man spelat 266 matcher med följande resultatrad: 101 vinster, 37 oavgjorda och 78 förluster. Ett fint facit för en klubb från skottland.

Kommentarer

Feedback