Annons

Speltips på Benfica - Champions League 2022/23

Spelschema, Benfica

Hela spelschemat

Benfica kom trea i ligan senast vilket alltid ses som en missräkning för Lissabonlaget. I CL gick det dock bättre och man tog sig till kvartsfinal där Liverpool blev för svåra. Plus i kanten att man slog ut Barcelona ur gruppen. Under silly season har man släppt i väg Nunez till Liverpool för stora pengar. Samtidigt som man hämtat in bland andra Neres från Sjachtar, Fernandez från River Plate, Draxler från PSG och Aursnes från Feyenoord. Det portugisiska huvudstadslaget gör sig redo för ännu en säsong i den europeiska mästarturneringen med Champions League 2022/23.

Odds på Benfica i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Benfica i Champions League 2022/23.

Benfica: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Benfica: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 2,80
Benfica: Att vinna gruppen Champions League 2022/23 10,00

Styrkor:

Som vanligt har Benfica ganska många fina talanger som är redo att slå igenom. Ramos har redan börjat göra in mål och kan täppa luckan efter Nunez. Även Araujo är en bra anfallare. Florentino Luis imponerar på mittfältet och nye Fernandez har slagit sig in i startelvan direkt. Lägg till rutinerade spelare som Joao Mario, Otamendi och gruímaldo, så har Benfica i alla fall en slagkraftig startelva.

Svagheter:

Om Juventus trupp känns lite tunn så ser benficas ännu tunnare ut på CL-nivå. Bakom startelvan har vi svårt att hitta spelare som kan gå in och mäta sig med de bättre lagen. Att ha en tunn trupp är aldrig en fördel och detta kan bli Benficas fall under årets gruppspel.

Fakta och historik:

Benfica hade sin storhetsperiod på 60-talet då man vann två raka finaler av Europacupen 1961 och 1962. Man förlorade även tre finaler under 60-talet. Totalt har det blivit 274 matcher i Europacupen/CL och man har vunnit 121 av dessa matcher.

Kommentarer

Feedback