Annons

Ajax - Champions League 2022/23

Spelschema, Ajax

Hela spelschemat

Amsterdamlaget bygger för tillfället nytt. Tränare ten Haag har lämnat för att styra upp Man United. Martinez och antony har följt efter sin gamla tränare. Laget har även tappat viktiga spelare som Gravenberch, Haller och Mazraoui, Nye tränaren Schreuder står inför en tuff uppgift om han ska lyckas ta sitt lag vidare till åttondelsfinal i Champions League 2022/23. Det finns dock bra med kvalitet i truppen fortfarande och Ajax kan mycket väl knipa andraplatsen i gruppen bakom storfavoriten Liverpool.

Odds på Ajax i Champions League 2022/23

Se odds nedan på Ajax i Champions League 2022/23.

Ajax: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Ajax: Att vinna Champions League 2022/23 100,00
Ajax: Att bli utslagna i kvartsfinalen av Champions League 2022/23 14,00

Styrkor:

Truppen har en bra mix mellan talanger, lite mer etablerade spelare och några äldre som besitter mycket med rutin. Man har också de senaste åren byggt upp en vinnarkultur där man har lyckas ta sig långt i CL och spela jämnt mot de större lagen. Dessa faktorer ska inte underskattas och Ajax står redo att utmana. Deras spelsätt är offensivt och när de drar igång sitt spel på hemmaplan så kan de störa i princip alla lag i CL under enskilda matcher.

Svagheter:

Efter att målskytten Haller har lämnat klubben, så ställs ett stort frågetecken om vem som ska agera spjutspets och göra målen för Ajax. Nye Bergwijn har en misslyckad period bakom sig i Tottenham, Brobbey har talang men har ännu inte visat upp att han är en giftig målgörare och Lucca kommer från spel i Serie B så steget till att leverera i Champions League kan vara lite för stort för den unge italienaren.

Fakta och historik:

Ajax har varit mycket framgångsrika genom CL-historien. Klubben har deltagit 23 gånger och man vann turneringen 1994/95 samt spelade final 1995/96. Ajax vann även Europacupen tre gånger i rad på 70-talet och spelade final 1969. Bara fem klubbar kan stoltsera med fler CL-titlar än Ajax, vilket måste ses som en mycket imponerande bedrift.

Kommentarer

Feedback