Reklam

Genomgång av Grupp H - Champions League 2019/2020

Chelsea är favorit i Grupp H, men utmanas av både Valencia och fjolårets succélag Ajax. Spelbolagen är inte riktigt överens om vilket lag som rankas tvåa efter britterna, men att Lille har sämst chanser i gruppen på förhand, det är de flesta överens om. En "skrällig" grupp, kan vi tänka?

Att vinna gruppen 

Chelsea 1.90 1.95 2.00
Ajax 3.50 4.25 3.90
Valencia 4.50 4.00 4.50
Lille 11.0 10.0 9.75

Chelsea – Favoriten

Arena: Stamford Bridge
Kapacitet: 40 834

Chelsea kanske inte blomstrar som för några år sen. Man har just nu ett otrevligt värvningsförbud hängande över sig och ägaren Roman Abramovich har förlorat sin rätt att befinna sig i Storbritannien. Det kunde gå bättre, men man har en fördel i att pengar inte är någon bristvara och när man nu haft värvningsförbud har man kunnat hålla i de flesta spelarna plus att man haft massor av spelare ute på lån som man kunnat plocka tillbaka som halva nyförvärv.

Stort minus att man till den här säsongen förlorade sin bästa spelare Eden Hazard till Real Madrid. Den gamle hjälten Frank Lampard har tagit över som tränare och bra spelare finns utan tvekan. Man har en av världens bästa centrala mittfältare i N’Golo Kanté och laget i övrigt håller hög nivå, även om det kanske är så att det är lite tunt framåt nu när Hazrd lämnat.

Favorit till att vinna gruppen är man, men avancemanget är faktiskt inte alls givet. Chelsea gick denna gång en rätt tufft lottning.

Att vinna gruppen 

Chelsea 1.90 1.95 2.00

Ajax – Utmanaren

Arena: Johan Cruyff Arena
Kapacitet: 54 990

Alla älskade väl Ajax förra säsongen? Nästan i alla fall. Otroligt uppfriskande att ett gäng ungdomar klarade av att nästan ta sig hela vägen till final i Champions League.

Som alltid dock. Ajax har ingen möjlighet att behålla sina stjärnspelare när andra klubbar rycker i dem och båda de största stjärnorna, De Jong och De Ligt har nu lämnat för Barcelona respektive Juventus. Kvar finns dock han som var allra bäst framåt, Dusan Tadic. På tal om framåt har man där också veteranen och målmaskinen Klaas-Jan Huntelaar. Man ska nog inte ha för höga förväntningar på Ajax i år.

Alla spelarförluster kommer märkas, men man ska samtidigt inte ignorera dem. De fyller alltid på med unga lovande spelare och vem vet vilka av dem som slår igenom stort i år.

Att gå vidare 

Ajax 1.90 1.85 1.70

Valencia – Den troliga trean

Arena: Mestalla
Kapacitet: 55 000 

Varit lite upp och ner på senare år, Valencia men nu är man tillbaka där man vill vara, i Champions League.

En bra bit upp till den nivå man höll i millennieskiftet dock då man var i final i Champions League två år i rad, 1999/2000 och 2000/2001. Det blev där dock två förluster mot Real Madrid respektive Bayern Munchen.

Jämnt, stabilt lag som med tanke på lottningen har en bra chans att gå vidare, men mer än åttondelsfinal känns inte realistiskt.

Att gå vidare 

Valencia 1.90 1.85 1.87

Lille – Stryklaget?

Arena: Stade Pierre-Mauroy
Kapacitet: 50 186

Ytterligare ett franskt lag med i Champions League 2019/2020. Fransk fotboll står sig väldigt stark. Lille är emellertid det lag som av de franska får det svårast, åtminstone om man ska tro oddsen.

Och även när man ser truppen, det ser tufft ut. Lottningen är väldigt bra, möjligheten finns, men Lille är ändå det minst troliga laget på att ta sig vidare från denna grupp.

Att gå vidare 

Lille 3.75 3.40 3.75

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra andra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Letar du efter ett bra erbjudande hittar du här bra oddsbonusar. Är det förslag på spel du vill ha ska du besöka vår sida med just speltips.

Kommentarer

Feedback