Reklam

Genomgång av Grupp G - Champions League 2019/2020

Den jämnaste gruppen i årets Champions League är utan tvekan Grupp G. Alla fyra lag har rimliga chanser att avancera till slutspelet, även om det är Leipzig och Lyon som är de två huvudfavoriterna enligt oddsen. Där bakom skuggar Benfica mycket nära, medan Zenit St Petersburg är gruppens skräll. Men som sagt, mycket jämnt på förhand!

Att vinna gruppen 

Leipzig 2.87 2.50 2.65
Lyon 3.25 3.30 3.70
Benfica 3.50 4.00 3.75
Zenit St Petersburg 6.00 7.00 6.00

Leipzig – Favoriten

Arena: Red Bull Arena
Kapacitet: 42 959

Det enda lag i Champions League 2019/2020 där man kan vrida det till att en svensk spelare är en ledande spelare i laget. Emil Forsberg har kanske inte den status i Leipzig som han hade för ett par år sen då han var den riktigt stora stjärnan, men han står sig bra och när han är skadefri får han starta matcherna.

Bra lottning för Leipzig denna gång. Man har hamnat i den enda gruppen som saknar ett riktigt topplag och man är favorit till att vinna gruppen.

I truppen sticker det tyska landslagets spjutspets Timo Werner ut mest. 

Att vinna gruppen 

Leipzig 2.87 2.50 2.65

Lyon – Utmanaren

Arena: Groupama Stadium
Kapacitet: 59 186

För ett gäng år sen ett högkapabelt lag som kunde bråka även med de allra bästa i Europa. Nu kanske inte riktigt så, men med den här fantastiska lottningen har Lyon faktiskt en ytterst realistisk chans att gå vidare till åttondelsfinal, något man hade varit mer eller mindre chanslösa till i andra grupper.

Den gamla Manchester United-floppen Memphis Depay är nu en av de riktigt stora stjärnorna. Även en annan gammal Unitedspelare, högerbacken Rafael, finns mer i truppen.

Att gå vidare 

Lyon 1.80 1.75 1.90

Benfica – Den troliga trean

Arena: Estadio da Luz
Kapacitet: 64 642

Storklubb hemma i Portugal, fantastiska på att förädla talanger, men aldrig nära toppen i Europa, det är Benfica det och kanske också de portugisiska lagen i allmänhet.

Som alltid massor av brassar i uppställningen, men i den här upplagan av Champions League går man in utan de där riktiga stjärnorna. Trots det, med tanke på lottningen har man en jättemöjlighet att nå åttondelsfinal.

Att gå vidare 

Benfica 1.90 2.05 1.95

Zenit St. Petersburg – Stryklaget?

Arena: Gazprom Arena
Kapacitet: 67 800

Man behöver inte oroa sig över att leta sponsorer i alla fall, Zenit. Gazprom är ett ganska solitt företag att ha i ryggen. Men som alltid, hur mycket pengar man än har, man lyckas inte locka de riktiga toppspelarna till Ryssland. Mycket intressant nyförvärv till den säsongen dock i Malcom som man köpt från Barcelona.

Stor flopp där dock, Malcom, och det finns väl fortfarande vissa frågetecken kring om Barcelona verkligen ville ha honom eller om man mest köpte honom för att man inte ville att någon konkurrent skulle få honom. I övrigt förhållandevis få profilstarka spelare, men ett flertal ryska landslagsmän.

Alla lag i denna grupp fick en grym lottning och alla har en god chans att nå åttondelen.

Att gå vidare 

Zenit St Petersburg 2.50 2.55 2.45

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra andra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Kommentarer

Feedback