Reklam

Genomgång av Grupp F - Champions League 2019/2020

Bakom förhandsfavoriten Barcelona kommer det bli ohyggligt jämnt i Grupp F. Dortmund rankas som nummer två i gruppen, men enligt oddsen skuggar Inter strax bakom. Slavia Prag väntas dock få det riktigt kämpigt och får nog sannolikt försöka hålla siffrorna nere i det här getingboet.

Att vinna gruppen 

Barcelona 1.36 1.35 1.40
Dortmund 4.50 4.50 4.75
Inter 6.50 8.00 6.75
Slavia Prag 151 101 126

Barcelona – Favoriten

Arena: Camp Nou
Kapacitet: 99 354

Real Madrid kanske har vunnit Champions League mest. De har vunnit fyra gånger de senaste sex åren, men hemma i Spanien har Barcelona oftast varit bäst, och i Champions League har man heller inte varit så tokiga. Man har vunnit tre gånger de senaste elva åren, senast 2014/2015.

Leo Messi, världens bästa spelare? Tidernas bästa spelare? Därom tvista de lärde. Han har haft problem med sitt argentinska landslag, både med att medspelarna ibland inte varit så bra, men oftast att han själv inte presterat alls på samma nivå som han gör i Barcelona. Tittar man på de senaste 15 åren finns det dock bara två spelare som kan nämnas som bäst, det är han och Ronaldo, oftast Messi.

Han har en del dugligt med sig också, Messi. Det såg länge ut som att han skulle få tillbaka Neymar som lekkamrat inför den här säsongen men det hände inte, så nu får han hålla till godo med Luis Suarez som kompis framåt. Bakåt vaktar Pique, mittfältet har fått nytt blod i Frenkie De Jong.

Barcelona kommer bli livsfarliga i år också och kliver in i Champions League som andrahandsfavoriter bakom Manchester City. Men här i gruppspelet då? Man har faktiskt två rätt starka lag i gruppen. De flesta övriga grupperna innehåller två lag som känns helt överlägsna. Inte riktigt så i den här gruppen, men att Barcelona skulle vara det lag som föll ifrån, inte alls troligt.

Att vinna gruppen 

Barcelona 1.36 1.35 1.40

Borussia Dortmund – Utmanaren

Arena: Westfalenstadion
Kapacitet: 81 365

Den mäktigaste arenan och publiken i Champions League? Många tycker det. Dortmund är dock mycket mer än bara publik. Man har de senaste åren varit Bayern Münchens enda utmanare i Tyskland, och man har varit med och huggit även i Europa.

2012/2013 var man i final i Champions League, men föll mot just ärkerivalerna Bayern München. Dortmunds problem har länge varit att de stora lagen, inte minst då Bayern München, köper deras bästa spelare och man ändå lyckats hålla sig så nära de bästa är imponerande.

Trots alla förlorade spelare finns också fortfarande stjärnorna. Engelsmannen Jadon Sancho är en sådan. Fansens superhjälte, kaptenen Marco Reus är en mer rutinerad sådan och Paco Alcacers utveckling sen han kom till Dortmund har varit helt overklig, målen har haglat in.

Dortmund är farliga för alla lag i Champions League, men att gå hela vägen? Det lär inte hända i år heller.

Att gå vidare 

Dortmund 1.72 1.60 1.62

Inter – Den troliga trean

Arena: San Siro 
Kapacitet: 80018

Fantastisk historia förstås, Inter, och man har vunnit Champions League. 2009/2010 gick man hela vägen med Jose Mourinho vid rodret, året efter att Zlatan Ibrahimovic lämnat klubben. Stora problem på senare år, men liten återhämtning förra säsongen och till den här säsongen har man också fått in demontränaren Antonio Conte. Det blåser positiva vindar i klubben.

Desto mindre positivt att man i sista stund blev av med Mauro Icardi som såldes till PSG. Icardi har varit laget superstjärna på sistone men i och med att han vägrade spela med klubben var det oundvikligt att sälja honom. Atletico Madrids försvarschef de senaste åren, Diego Godin, bildar en mittförsvarsmur tillsammans med Milan Skriniar som många europeiska toppklubbar varit på jakt efter.

Kanske mer tunt framåt, eller kan Alexis Sanchez äntligen få en nytändning nu när han får lämna Manchester Uniteds bänk? Inter hoppas nog på just den saken.

Inter har häng på andraplatsen i gruppen, men man är denna gång inte favorittippade till att gå vidare.

Att gå vidare 

Inter 1.90 2.05 1.95

Slavia Prag – Stryklaget?

Arena: Sinobo Stadium
Kapacitet: 20 232

Mer stryklag än vad Slavia Prag är i den här matchen är nog inget annat lag i Champions League upplagan 2019/2020. Inte för att man själva är mycket sämre än de andra lite svagare lagen i turneringen, men den här lottningen, den var hemskt och klubbens representanter bara skrattade åt eländet under galan där lottningen ägde rum.

Superskräll om man kommer något annat än sist, det blir snarare att försöka sno någon poäng och därmed få lite mer pengar in i klubbkassan.

Att gå vidare 

Slavia Prag 15.0 18.0 21.0

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra andra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Kommentarer

Feedback