Reklam

Genomgång av Grupp E - Champions League 2019/2020

Liverpool ska inte ha några större bekymmer med att gå vidare från Grupp E, men visst kan det bli tuffa matcher mot Napoli som nog är bra sugna på att ta hem gruppsegern. Salzburg och Genk får det tufft att avancera enligt förhandstipsen, även om österrikarna står i strax under tre gånger pengarna på att vara topp 2.

Att vinna gruppen 

Liverpool 1.50 1.47 1.52
Napoli 2.75 3.00 2.80
Salzburg 15.0 18.0 19.0
Genk 101 46.0 76.0

Liverpool – Favoriten

Arena: Anfield
Kapacitet: 53 394

Kommer den regerande mästaren Liverpool göra det igen? Möjligheten finns absolut där. Man går in i Champions League 2019/2020 som tredjehandsfavoriter bakom Manchester City och Barcelona. Klara favoriter till att vinna gruppen också, men motstånd finns. Någon av de två första platserna och därmed avancemang till åttondelsfinal kommer man dock klara, allt annat hade varit en superskräll.

Det finns nog ingen som påstår något annat än att Virgil van Dijk är världens just nu bästa försvarsspelare. Och kantspelarna Sadio Mané och Mo Salah tillhör också tveklöst världens absolut bästa spelare. Liverpool har topparna som få, möjligen inget annat lag i världen har. Lägg därtill världens bästa målvakt i Alisson också förresten.

Men är de övriga spelarna tillräckligt bra? De var det för att vinna förra säsongen. Är truppen tillräckligt bred? Kanske, men man har inte riktigt samma bredd som exempelvis sin Premier League-kollega Manchester City, så Liverpool är möjligen lite mer känsliga för skador än vissa andra av favoriterna.

Att vinna gruppen 

Liverpool 1.50 1.47 1.52

Napoli – Utmanaren

Arena: Stadio San Paolo
Kapacitet: 60 240

Kan man ha en så mycket stoltare historia än att vara den klubb som är mest förknippad med Diego Armando Maradona? Inte mycket i alla fall. Napoli har emellertid aldrig varit i final i varken Champions League eller den gamla Europacupen. Dags nu? Kanske inte, men man förväntas utan tvekan ta sig vidare från gruppspelet.

Väldigt blandad trupp vad gäller nationaliteter. Få italienare och ett par spanjorer som ledande spelare, belgaren Dries Mertens som en av de stora stjärnorna. Napoli känns som ett bra lag, men kanske var man aningen bättre för något år sen och att det var då man skulle prestera och gå sådär riktigt långt i Champions League.

Vidare från gruppspelet, ja. Så mycket längre än så, tveksamt. Eller vad tror du?

Att vinna gruppen 

Napoli 2.75 3.00 2.80

Salzburg – Den troliga trean

Arena: Red Bull Arena
Kapacitet: 31 000

Ett av två energidryckslag i Champions League denna gång. Red Bull namnsponsrar både Salzburg och Leipzig. För något år sen mycket snack om att det inte skulle gå för sig att båda spelar i Champions League, men numera är det löst och inga problem.

Detta för väl sägas vara det huvudsakliga Red Bull-laget då företaget Red Bull kommer från just Salzburg i Österrike. Pengar finns och pengar spenderas på truppen, men det är vad det verkar svårt att få de där riktigt stora namnen när man spelar i en så pass svag inhemsk liga som den österrikiska.

Många jättebra spelare, men ont om stjärnor och med tanke på konkurrensen i den här gruppen ska det nog mycket till om det ska bli mer än en hedrande tredjeplats och en plats i Europa League för Salzburg denna gång.

Att gå vidare 

Salzburg 4.00 3.75 3.95

Genk – Stryklaget?

Arena: Luminus Arena
Kapacitet: 23 718

Det stora belgiska laget på senare år, men man ska inte förväxla belgisk klubblagsfotboll med belgisk landslagsfotboll. Inte olika som vi har det i Sverige, bara lite bättre. Vi har ett hyfsat landslag, men med klubblagen är det värre.

Belgien har ett av världens bästa landslag, men klubblagen är inga utmanare på den här nivån. Mycket lite talar för att Genk ens ska nå tredjeplatsen här i Grupp E.

Att gå vidare 

Genk 11.0 9.00 13.0

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Kommentarer

Feedback