Reklam

Genomgång av Grupp D - Champions League 2019/2020

Grupp D väntas bli en match mellan Juventus och Atletico Madrid. Bägge klubbarna ska utan några större problem ta sig vidare till slutspel, men vem tar gruppsegern, är frågan? Och om det skulle vara så att något av lagen snubblar till, är det då Bayer Leverkusen eller Lokomotiv Moskva som tar chansen att avancera?

Att vinna gruppen 

Juventus 1.61 1.60 1.60
Atletico Madrid 2.50 2.75 2.60
Bayer Leverkusen 13.0 11.0 17.50
Lokomotiv Moskva 67.0 61.0 76.0

Juventus – Favoriten

Arena: Juventus Stadium
Kapacitet: 41 507

1995/1996 var senast Juventus vann Champions League. Känns lite konstigt på något sätt. De har inte alltid tillhört de absoluta favoriterna men de har oftast varit bäst i Italien och ändå har Milan vunnit två gånger och Inter en gång sen Juventus vann senast. Nu dock inget snack om att "Den gamla damen" är Italiens hopp. Juventus tillhör de absoluta favoriterna, inget annat italienskt lag är riktigt nära.

Mr Champions League, Cristiano Ronaldo leder laget och mycket hänger på honom. Man har bara bra spelare i truppen och en mycket intressant mix av enormt rutinerade spelare blandat med bland det bästa nya som finns att tillgå i holländaren Matthijs de Ligt som var så dominant i det Ajax som nådde semifinal i Champions League förra året.

Tillbaka är också superveteranen Gianluigi Buffon som efter en utflykt till PSG nu får en sista chans att vinna Champions League med sitt älskade Juventus. Återstår att se om det blir från bänken eller planen, han har polacken Wojciach Szczesny att tampas med om platsen i målet.

Jätteflopp om Juventus inte tar sig vidare från gruppen – och sen kan allt hända...

Att vinna gruppen 

Juventus 1.61 1.60 1.60

Atletico Madrid – Utmanaren

Arena: Wanda Metropolitano
Kapacitet: 68 900

Final både 2013/2014 och 2015/2016. Båda gångerna förlust mot grannen Real Madrid. Straff-förlusten senast förstås otroligt bitter, men kanske kan Atletico och tränaren Diego Simeone, som kanske är klubbens största stjärna, få ytterligare en chans att plocka hem titeln?

Truppen från de senaste åren är relativt intakt, man har klarat sig ganska bra från att bli länsade på stjärnor av de ännu större klubbarna, och man har till den här säsongen också kryddat med en av världens största talanger, Joao Felix. Sin största stjärna har man dock tappat ska sägas. Antoine Griezmann spelar numera för Barcelona.

Simeone har trollat förut och man ska alltid hålla koll på Atletico just därför men man får nog säga att truppen trots allt inte är i närheten av de främsta favoriterna i Champions League den här gången. Gruppspelet ska man dock klara. Annars är det en flopp.

Att vinna gruppen 

Atletico Madrid 2.50 2.75 2.60

Bayer Leverkusen – Den troliga trean

Arena: BayArena
Kapacitet: 30 210

2001/2002 var det som Bayer Levrkusen otroligt överraskande nådde final i Champions League. Det skulle varit omöjligt då, det är omöjligt nu, men någonting betyder det kanske ändå att ha en så pass stolt historia i Champions League.

Ett par tyska spelare som är på gränsen till landslaget, några utländska spelare som håller vettig standard, men Leverkusen är denna gång inte ett lag för de senare omgångarna av Champions League, särskilt inte med den mardrömslottning man fått.

Klarar man tredjeplatsen och därmed spel i Europa League får man vara mycket nöjda. 

Att gå vidare 

Bayer Leverkusen 3.25 3.50 3.75

Lokomotiv Moskva – Stryklaget?

Arena: RZD Arena
Kapacitet: 27 320

Man vann faktiskt den numera nedlagda Cupvinnarcupen två år i rad, 1997/1998 och 1998/1999, så ganska goda meriter för Lokomotiv, men den här gången kommer det gå lika tungt som det så ofta går för de ryska lagen i Champions League.

Laget har inte ens fördelen av konstgräs på sin hemmaplan som vissa andra ryska klubbar. Förvånansvärt många välkända namn i uppställningen ska dock noteras. Kroaten Vedran Corluka som tillhört det kroatiska landslaget i massor av år, Peruanen Jefferson Farfan med erfarenhet från större ligor och polacken Grzegorz Krychowiak finns alla med i uppställningen, men gemensamt för dem är väl att de har sina bästa år bakom sig.

Lokomotiv har lite chans på tredjeplatsen, men inte mer än så.

Att gå vidare 

Lokomotiv Moskva 11.0 14.0 15.0

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra andra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Kommentarer

Feedback