Reklam

Genomgång av Grupp C - Champions League 2019/2020

Manchester City drog vinstlotten, det är slutsatsen när vi tittar igenom Grupp C. Där bakom kan det möjligen bli jämnt, eller är andrahandsfavoriten Atalanta något att hålla i handen? Både Shaktar Donetsk och Dinamo Zagreb kommer i varje fall göra sitt yttersta för att avancera till slutspel, den saken är säker.

Att vinna gruppen 

Manchester City 1.16 1.05 1.10
Atalanta 7.50 13.0 11.0
Shaktar Donetsk 9.00 20.0 21.0
Dinamo Zagreb 101 51.0 31.0

Manchester City – Favoriten

Arena: City of Manchester Stadium
Kapacitet: 55 017

Att säga att Grupp C har en stor favorit är ingen direkt överdrift. Manchester City, som sen deras storhetstid startade för några år sen när nya pengar kom in i klubben haft förtvivlat svårt att lyckas i Champions League samtidigt som man varit dominanta på hemmaplan. Ändring i år kanske? Inte mycket talar emot det.

Oavsett vilket spelbolag man tittar hos är Manchester City den stora favoriten i Champions League i år. Man har en trupp helt utan hål som är så bred att Jose Mourinho för en tid sedan utsåg Manchester Citys andralag som en utmanare om Premier League-titeln. Inte så långt ifrån sanningen kanske.

Något som talar emot? Kanske möjligen att de absolut största spelarna, om man snackar topp-5 i världen, spelar i andra klubbar. Manchester City har flest storstjärnor, men om det är så att en enda absolut toppspelare måste leda sitt lag till titeln, kanske att City inte har just den spelaren? Kanske är det tränare Pep Guardiola som är just den där stora stjärnan som ska leda laget, om än från sidlinjen då.

Vidare från gruppen hur som helst, garanterat. Inget motstånd överhuvudtaget. Citys Champions League startar efter gruppspelet.

Att vinna gruppen 

Manchester City 1.16 1.05 1.10

Atalanta – Utmanaren

Arena: Stadio Atleti Azzuri d’Italia
Kapacitet: 21 300

Glenn Strömbergs kära Atalanta från Bergamo är med i Champions League för första gången. Vissa av de vanliga topplagen i Italien har haft problem på senare år, oftast med ekonomin vilket gjort det möjligt för andra klubbar att sticka upp och Atalanta tog förra säsongen chansen och kvalificerade sig för Champions League.

Och vilken chans man fått här. Man är klara favoriter till att knipa andraplatsen i gruppen och gå vidare till åttondelsfinal.

Ytterst få italienare i truppen och det mest kända namnet för oss svenskar är antagligen dansken Simon Kjaer som är inlånad från Sevilla.

Att gå vidare 

Atalanta 1.80 1.60 1.65

Shaktar Donetsk – Den troliga trean

Arena: Metalist Stadium, Kharkiv
Kapacitet: 40 003

Hårt drabbade av oroligheterna i Ukraina de senaste åren, Shaktar Donetsk och det var nu flera år sen man kunde spela sina hemmamatcher på hemmaplan. Man har dock åtminstone kommit närmare hemmet de senaste åren. Först flyttade man hela 100 mil västerut för sina matcher, men nu spelar man i Kharkiv “bara” 25 mil hemifrån. Givetvis dock, stor nackdel att inte kunna spela inför sin riktiga hemmapublik.

Ukrainare och brassar är modellen, precis som alltid. Endast två spelare i truppen från andra länder. Man har på senare år även blivit brandskattade på sina stjärnspelare från Brasilien. Man fyller ständigt på med nya, men det är inte som för några år sen då laget innehöll flertalet toppspelare i Europa.

Känslan är att Shaktar får det ganska tufft, men man är favorit till tredjeplatsen i gruppen och har absolut häng på andraplatsen om allt klaffar.

Att gå vidare 

Shaktar Donetsk 2.10 2.25 2.38

Dinamo Zagreb – Stryklaget?

Arena: Stadion Maksimir
Kapacitet: 35 123

Det ser tufft ut det här. Man har faktiskt fått en kanonlottning, Dinamo Zagreb, men laget anses ändå chanslösa till avancemang och nästan chanslösa även på tredjeplatsen om man frågar spelbolagen.

Det blir till att håva in miljonerna för att delta i Champions League den här gången för Zagreb, om man ska tro oddsen.

Tittar man på uppställningen så får det också anses vara rimligt. Det ser kort sagt tunt ut och vi kliver vidare i vår gruppgenomgång.

Att gå vidare 

Dinamo Zagreb 9.00 9.00 7.50

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra andra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Kommentarer

Feedback