Reklam

Genomgång av Grupp B - Champions League 2019/2020

Grupp B innehåller två stora favoriter – och två pigga utmanare. Klarar Tottenham av att dubblera ligastriden med tuffast möjliga tyska motstånd i Bayern München, är frågan? Och kan Olympiakos rent av kryssa sig vidare med typiskt grekiskt spel, eller kommer Röda Stjärnan dunderskrälla sig till slutspel?

Att vinna gruppen 

Bayern München 1.57 1.53 1.55
Tottenham 2.50 2.70 2.48
Olympiakos 21.0 28.0 51.0
Röda Stjärnan 67.0 41.0 76.0

Bayern München – Favoriten

Arena: Allianz Arena
Kapacitet: 75 000

Hur starka är vinnarna från 2012/2013 egentligen nu för tiden? Man tillhör topp-10 när det gäller favoriterna till att vinna Champions League 2019/2020, men faktiskt inte mycket mer än så. Arjen Robben har lagt av och Frank Ribery har tagit sig vidare till Italien för att avsluta karriären där, vilket gör dem till ett par noterbara avbräck förstås.

Men två intressanta lån in till den här säsongen i alla fall. Philippe Coutinho från Barcelona och Ivan Perisic från Inter. Stjärnor i övrigt finns också utan tvekan. Manuel Neuer är fortfarande i sina bästa stunder en av världens absolut bästa målvakter. Försvaret har man i princip alltid ordning på och framåt finns Thiago som styr och ställer och Robert Lewandowski lär aldrig sluta göra mål.

Och var står Thomas Muller nu för tiden då? Det frågar sig nog i alla fall många Bayern-supportrar. Han skulle nog behöva komma i bästa form igen för att det ska bli någon Champions League-titel denna gång.

Bayern bara ska ta sig vidare från gruppen. Allt annat är en stor flopp.

Att vinna gruppen 

Bayern München 1.57 1.53 1.55

Tottenham – Utmanaren

Arena: Tottenham Hotspur Arena
Kapacitet: 62 062

Tottenham nådde final förra säsongen, men var där egentligen chanslösa mot Liverpool. Hela vägen i år istället? Inte helt otroligt, men kanske inte heller särskilt troligt.

På plussidan kan det noteras att man precis som de senaste åren fått behålla de spelare man vill ha kvar. Ganska unikt faktiskt att en klubb som inte ses som en av de absolut största lyckas med det, men Tottenham har helt och hållet klarat sig ifrån att rensas på sina stjärnor. Vi får emellertid se hur det blir med Christian Eriksen som signalerat att han kanske vill lämna och då helst för Real Madrid. Troligtvis får det dock vänta till nästa sommar åtminstone.

Kane måste spotta in mål och de flesta andra måste hålla sig skadefria för att det ska gå Tottenhams väg, den saken är klar. Lagets startuppställning håller mer eller mindre bra mot alla motståndare, men de har kanske inte riktigt samma bredd som de absolut största klubbarna. Avancemang från gruppen är hur som helst ytterst troligt.

Kanske kan de rent av utmana Bayern om gruppsegern?

Att vinna gruppen 

Tottenham 2.50 2.70 2.48

Olympiakos – Den troliga trean

Arena: Karaiskakis Arena
Kapacitet: 32 115

Vad kan Olympiakos komma med då, förutom i vanlig ordning en fanatisk hemmapublik? Förhållandevis lite är nog svaret, om man ser till lottningen.

En av de ledande spelarna i laget är norrmannen Omar Elabdellaoui. Förutom honom även en del grekiska landslagsspelare och ett gäng dugliga importer, men i konkurrens med de två tidigare nämnda lagen? Nja, Olympiakos får denna gång vara väldigt nöjda om man kan få med sig tredjeplatsen i gruppen.

Att gå vidare 

Olympiakos 3.50 6.50 7.50

Röda Stjärnan – Stryklaget?

Arena: Rajko Mitic Stadium
Kapacitet: 55 538

På tal om hemmapublik. På Röda Stjärnans matcher är det bra fart. Bra gjort också att kvala in till Champions League 2019/2020, men något mer kommer det nog inte bli.

Truppen ser tunn ut och även om man kommer bäras fram av hemmapubliken i de tre hemmamatcherna, tyvärr händer det sällan att publiken lyckas varken sparka in bollen i mål eller försvara det egna målet.

Röda Stjärnan kommer inte räcka till och det är en skräll om man ens når tredjeplatsen i gruppen.

Att gå vidare 

Olympiakos 11.0 11.0 12.0

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra andra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Kommentarer

Feedback