Reklam

Genomgång av Grupp A - Champions League 2019/2020

Två lag sticker ut ordentligt i Grupp A. Kanske är mötena mellan Real Madrid och PSG rent av en försmak av vad som väntar under vårens slutspel? En annan fråga att ställa sig är om Galatasaray och Club Brügge kan skrälla sig vidare från gruppen till riktigt höga odds?

Att vinna gruppen 

Real Madrid 1.80 1.70 1.83
PSG 2.00 2.15 2.00
Galatasaray 17.0 51.0 61.0
Club Brügge 67.0 51.0 61.0

Real Madrid – Favoriten

Arena: Estadio Santiago Bernabeu
Kapacitet: 81 044

Real Madrid är ett mer osäkert kort än på många år inför den här säsongen. Livet efter Cristiano Ronaldo har visat sig vara väldigt tufft, och inte verkar det heller ha hjälpt att man åter fått in Zinedine Zidane som tränare. Inte ännu i alla fall. Laget har i princip bara mer eller mindre världsspelare i sin trupp, men räcker det?

Jämför man med klubbarna som anses vara mer troliga slutsegrare i Champions League 2019/2020 så har Real Madrid inte de absoluta topparna på samma sätt. De har inte Barcelonas Leo Messi, de har inte Liverpools Mohammed Salah och de har heller inte en lika spetsig uppställning som Manchester City, med alla deras fantastiska spelare, ledda av Kevin De Bruyne.

Men det vore ett stort misstag att ignorera klubben som vunnit Champions League 4 (!) av de 6 senaste åren.

Real Madrid är med i leken i år också, så blir det. Och framför allt är man favorit att vinna Grupp A. 

Att vinna gruppen 

Real Madrid 1.80 1.70 1.83

PSG – Utmanaren

Arena: Parc des Princes
Kapacitet: 47 929

Var det förra säsongen som PSG skulle vinna Champions League? Det var kanske det, men med det inte sagt att man kommer se slaget förlorat på förhand den här gången. Efter alla turer fram och tillbaka verkar det som att Neymar till slut blir kvar i klubben, åtminstone ett tag till.

Inte för att Neymar vill det själv utan för att det numera knappt går att köpa den typen av spelare. Oavsett hur mycket pengar PSG får för honom, de kan inte ersätta den typen av kvalitet och kanske mest av allt, ägarna behöver inte pengarna. Enda möjligheten för Barcelona och Real Madrid som främst jagar honom är att komma upp med ett paket av spelare som PSG kan ha nytta av, men såna affärer fungerar ofta bättre i managersimulatorernas värld än de gör i verkligheten.

PSG har ett fantastiskt lag på papperet, men man är faktiskt mindre betrodda den här säsongen än man var förra säsongen enligt oddsen. Avancemanget från gruppspelet känns helt och hållet givet och man är första utmanare till Real Madrid om gruppsegern.

Att vinna gruppen 

PSG 2.00 2.15 2.00

Galatasaray – Den troliga trean

Arena: Turk Telecom Stadi
Kapacitet: 52 223

Vi har svenskt i Grupp A. Jimmy Durmaz, som varit lite in och ut i svenska landslagets startelva de senaste åren har hamnat i Galatasaray, som nog är lite missnöjda med sin lottning. De får absolut ett par hemmamatcher mot två av världens största klubbar, men turkarna hade nog större förhoppningar än så vad gäller chanser till avancemang.

I en annan grupp hade Galatasaray haft en mer realistisk chans att ta sig vidare. Det finns inga stora stjärnor i laget, men målvakten Fernando Muslera med god rutin från Serie A sticker ut lite, plus då Ryan Babel som även om han inte spelar i de stora ligorna längre håller en viss nivå och fortfarande finns med i det holländska landslaget.

Det luktar tredjeplats i gruppen och spel i slutspelet i Europa League för Galatasaray. Och om du tror annorlunda får du ett riktigt fint odds

Att gå vidare 

Galatasaray 5.00 10.0 9.75

Club Brügge – Stryklaget?

Arena: Jan Breydel Stadium
Kapacitet: 29 062

Ganska rejäl skräll att Club Brugge finns med i Champions League säsongen 2019/2020, det får man nog ändå slå fast.

Belgisk klubbfotboll och i synnerhet landslagsfotboll har visserligen gått mycket framåt på senare år, men tittar man på Brügges uppställning den här gången fastnar man ganska snabbt vid att det här inte kommer räcka någonstans.

Har laget häng på Galatasaray om tredjeplatsen får de nog vara nöjda.

Att gå vidare 

Club Brügge 17.0 12.0 9.75

Läs mer om Champions League 2019/2020

Klicka här för att gå vidare till våra genomgångar.

Fler odds och specialspel på Champions League hittar du här:

Kommentarer

Feedback