För AIK har säsongen 2020 inte varit vad man önskat. Tolva i tabellen och endast en seger på de tio senaste allsvenska matcherna är inget som tilltalar i Solna. I dagsläget är det endast målskillnad som hindrar AIK från kval, även om "Gnaget" har en match mindre spelad än konkurrenterna under. I denna artikel går vi igenom tre speltips som vi ser värde i.

Intressanta marknader inför matchen

Alla odds nedan är hämtade från Unibet*.

  • AIK har inte vunnit i Malmö sedan 1996. Oddset på MFF-seger ligger på 1,56!
  • Tio av Malmös tolv senaste allsvenska matcher har slutat i över 2,5 mål. Lagen har också mötts två gånger under säsongen med resultaten 4-1 och 2-2. Odds på över 2,5 mål hittas till oddset 1,97.
  • Franz Brorsson är tillbaka efter avstängning. I Olof Lundhs podcast fick han frågan om vilken regel han vill ändra på i fotboll. "Tre gula borde bli ett rött" svarade Brorsson. Att Franz Brorsson får gult kort i matchen kan spelas till oddset 2,20. 

Landslagsgubbarnas duell

På planen kommer säkerligen tre gamla svenska landslagsrävar finnas samtidigt. Ola Toivonen, Sebastian Larsson och Mikael Lustig förväntas alla starta. Dessutom finns Behrang Safari i MFF men "Berra" har haft det tufft med speltid under säsongen. 

Det finns mycket kvalité i båda lagen och med AIK:s nyförvärv i sommar är det ett helt annat "Gnaget" än det Malmö mötte senast. Mikael Lustig och Sotiris Papagiannopoulos borde ge bättre stabilitet bakåt även om det inte räckte till poäng i senaste mötet mot BK Häcken. Om det räcker till poäng borta mot Malmö återstår att se men det är MFF som kliver in i matchen som klara favoriter.