Det är dags för den 91:a årliga Oscarsgalan när Hollywoods elit samlas på Dolby Theater i Hollywood, Los Angeles. För första gången i galans historia är det ingen värd som leder galan, detta då Kevin Hart hoppat av efter att några av hans gamla och kontroversiella tweets kommit upp till ytan inför galan. Därför är det istället olika personer under olika delar av galan, ungefär som vid prisutdelningen. Netflix Roma är den film som förväntas kamma hem storkovan och är klar favorit till Bästa film, något som skulle innebära att en utländsk film för första gången någonsin får det åtråvärda priset. Betting.se tar dig igenom de största priserna och vilka som är favoriter.

Alla odds i denna artikel är hämtade från Unibet

Bästa Film

Roma från Netflix är solklar favorit att vinna priset "Best Picture". Handlingen berör ett hembiträde i Mexico City på 70-talet och skulle den svartvita filmen vinna är det första gången någonsin som en utländsk film vinner priset. Den enda filmen som enligt odsen kan hota är Green Book som har en skandinavisk koppling då Viggo Mortensen är i huvudrollen. Att Golden Globe-vinnaren Bohemiam Rhapsody vinner är inte särskilt troligt enligt oddsen men samtidigt var just oddsen högre på filmen inför Golden Globe. Andra nominerade filmer är The Favourite, Black Panther, BlacKkKlansman, A Star is Born och Vice.

Roma - 1,50
Green Book - 3,50
The Favourite - 15,00
Black Panther - 26,00
Bohemiam Rhapsody . 26,00
BlacKkKlansman - 29,00
A Star is Born - 34,00
Vice - 101,00

Bästa manliga huvudroll

Mr Robot-stjärnan Rami Malek vann Golden Globe för bästa manliga huvudroll och det mesta talar att hans prestation som Freddy Mercury i Bohemian Rhapsody räcker hela vägen till en Oscar också. Konkurrenten till priset är Christian Bale (Vice). Den före detta Batman-skådisen har tidigare vunnit en Oscar men det var som bästa manliga biroll. Bradley Cooper gjorde regi-debut i hyllade A Star is Born men lär inte få något pris under kvällen. I alla fall inte som Bästa manliga huvudroll. Övriga nominerade är dansken Viggo Mortensen (Green Book) samt Willem Dafoe (At Eternity's Gate)

Rami Malek (Bohemian Rhapsody) - 1,15
Christian Bale (Vice) - 5,50
Bradley Cooper (A Star Is Born) - 21,00
Viggo Mortensen (Green Book) - 34,00

Bästa kvinnliga huvudroll

Det mesta talar för att rutinerade Glenn Close (The Wife) lyckas ta sin första Oscar någonsin. I The Wife spelar hon frun till en författare som åker till Stockholm för att mota Nobelpris. Ur ett svenskt perspektiv är detta extra roligt eftersom det är Björn Runge, regissören från Lysekil som regisserat filmen. Olivia Coldman är enligt oddsen den som mest kan hota Close för sin prestation i The Favourite, där hon spelar Queen Elisabeth. Lady Gaga gjorde stor succé för sin insats i A Star Is Born men trots en gedigen skådespelar-prestation lär världsartisten få nöja sig med priset för "Best Original Song). Andra nominerade är Yalitza Aparicio (Roma) och Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me).

Glenn Glose (The Wife) - 1,14
Olivia Colman (The Favourite) - 6,00
Lady Gaga (A Star Is Born) - 15,00
Yalita Aparicio (Roma) - 34,00
Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me) - 81,00

Vilken film får flest Oscars?

Roma kommer säkerligen bli kvällens stora vinnare men The Favourite och A Star Is Born har också fått flertalet nomineringar. Hos Unibet går det att spela på över/under hur många priser filmerna får. Ha dock i åtanke att den här typen av betting endast gäller priser som delas ut under själva galan och inte så kallade "honorary awards" som delas ut innan den tv-sända showen drar igång.

Roma 
4 eller mer - 1,60
3 eller mindre - 2,25

The Favourite
3 eller fler - 1,72
2 eller mindre - 2,05

A Star Is Born
2 eller mer - 1,95
1 eller mindre - 1,80

Vice
2 eller mer - 1,72
1 eller mindre - 2,05

Black Panther
1 eller mer - 1,33
0 - 3,00

BlacKkKlansman
1 eller mer - 1,33
0 - 3,00

Bohemian Rhapsody
2 eller mer - 1,55
1 eller mindre 2,35

Green Book
2 eller mer - 2,10
1 eller mindre 1,6