Det kommer bli prisregn för Greta Thunberg framåt slutet av året, åtminstone om man ska tro oddsen. Vissa spelbolag har numera tagit bort sina odds på att hon blir valt till Time Person of the Year, något ni kan läsa om här, men ska man tro oddsen har hon nu också en större fisk på kroken. Hon är nämligen storfavorit till att vinna Nobels fredspris 2019.

Unibet har alltid ett bra utbud av olika mer eller mindre galna specialspel. Exempelvis kan man spela på vädret, var någonstans det kommer vara mest sol i Sverige i år. Galenskaper finns det gott om med andra ord, men också mer allvarliga saker, som Nobelpriset, och såhär ser oddsen just nu ut.

Speltips: Thunberg utses till Årets Person av TIME Magazine

Miljökämpen dominerar media och är favorit till en rad olika priser.

Greta får Nobelpriset enligt Unibet

Onekligen en brokig skara människor och organisationer.

Greta Thunberg storfavorit alltså efter sin kamp för klimatet. Utmaningen för den norska nobelkommittén blir väl att skapa kopplingen mellan miljö och fred, men det har man lyckats med tidigare, bland annat när Al Gore fick priset 2007. 

Greta får Nobelpriset? 2,20 hos Unibet.

Jacinda Arden är andrahandsfavorit, man kan förmoda att tanken med det är hennes hantering av terrordåden på Nya Zeeland för en tid sedan. 

Donald Trump spelas till under 10 gånger pengarna och är tredjehandsfavorit. Han hade onekligen varit en kontroversiell pristagare, men hans försök att få Nordkorea att nedrusta kan lätt kopplas till att vara en stor fredsinsats men möjligen att han hade behövt lyckas lite bättre i förhandlingarna för att komma nära priset.

Jämnt spelat mellan Angela Merkel, påven och två burmesiska journalister som kämpat för bland annat mänskliga rättigheter. Minst sagt intressant koppling där, att en tidigare pristagare, Aung San Suu Kyi, som fick fredspriset 1991 och numera är Burmas statskansler anklagas för att ha varit delaktig i fängslandet av dessa journalister. 

Snowden en möjlig skräll

En riktig rysare är som synes Edward Snowden. Snowden är en av de mest kända amerikanska visselblåsarna som avslöjat sekretessbelagda dokument vilka enligt honom visar på missförhållanden inom övervakningprogram utförda av den amerikanska underrättelsetjänsten, CIA. Snowden lever numera under asyl i Ryssland och får ses som ett om möjligt ännu mer kontroversiellt alternativ än Trump.

Skräller Snowden? 21 gånger pengarna hos Unibet.

Unibet är ett av Sveriges största spelbolag med enormt utbud, bra odds, och en fantastisk startbonus för nya kunder. Prova ett spel på Nobelpriset eller något annat genom att starta konto via länken nedan.

100% upp till 2000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+, regler och villkor gäller