För många tennisfantaster känns det som en helgdag när Wimbledon står på agendan. Jag står fast vid att det är vid de mindre ATP-turneringarna man på riktigt kan tjäna pengar. Här är helt enkelt svenska spelbolag lika duktiga på att sätta korrekta odds. Vill du jämföra odds på tennis i realtid kan du göra det här. Vi har två ATP turneringar den kommande veckan, den tredje är en ATP 500 som hålls i Hamburg.

Det är en lite annorlunda mellansäsong vi äntrar nu medan många spelar väntar på starten av hard court-säsongen i USA. Tack vare detta har vi  några spännande veckor där de lägre rankade spelarna har en chans att skrälla framöver. Det är ännu svårare för bettingsidor i Sverige att sätta odds på grund av just detta.

ATP Newport

En traditionell amerikansk turnering, banorna ligger nära varandra och ger ett väldigt dunkelt visuellt intryck. Trots det dunkla intrycket finnd det något legendariskt med Newport. Det är trots vid en ovanlig tid i tenniskalendern en mycket välbesökt turnering. Det är något av en skolgrästurniering, med hala banor där bollarna inte studsar mycket. Spelare som Lleyton Hewitt och John Isner har vunnit turneringen. År 2015 vann Rajeev Ram med vansinniga 150 i odds.

De hårda servarnas paradis

De spelare som vinner på sina hårda servar har en vecka kvar att spela på sitt älskade gröna underlag. Sedan är det roliga slut för detta år.

Sam Querrey är den amerikanska favoriten. Han gjorde en fin insats på gräset i Europa i år. Han har dock inte spelat i Newport på sex år och han har inte varit förbi andra omgången sedan 2009, då han kom till finalen. Jag ser inte tillräckligt med värde i denna spelare för ett reka ett spel på honom.

Alexander Bublik kommer nog också bli en spelare som besviker oss denna vecka. Ryssen har spelat mycket tennis på senare tid, och i ATP 250-turneringar kan hans motivation vara låg. Han är dock första seed och har en fin dragning. Bublik spelade final 2019. Han är dock normalt sett inte den spelare jag hade lagt ett odds på veckan efter Grand Slam. Det finns inte tillräckligt mycket värde i detta spel för att reka det heller kort och gott.

Varek Popisil ser intressant ut under denna ATP. Kanadensaren älskar gräs och borde ha en chans denna vecka eftersom storspelarna inte ger 100 procent. Han har en bra dragning. Han spelade kvartsfinal i Newport 2018. Om han kan spela på samma nivå som han gjort de senaste veckorna kan han mycket väl ha en bra chans. Hans mosterserve borde vara ett kraftfullt vapen här och hans odds har värde. Detta kan vara en spelar som det bör övervägas att lägga ett spel på.

Steve Johnson har spelat nervöst under lång tid, men amerikanen hittade melodin under Wimbledon där han spelade ett par bra matcher. Johnson vann Newport 2018. Sitter hans serve kommer han att kunna upprepa det resultatet. Hans odds ser också högattraktiva ut.

Ett par spännande outsiders

Jack Sock har långsamt kommit tillbaka i form. Han har två semifinaler i Newport på nacken. Han har tidigare vunnit Wimbledon i par och kan hantera att spela på gräs. Sock har också en fin öppning i dragningen.

Peter Gojowczyk är en spännande spelare på gräs. Tysken har svårt att hitta sin toppnivå i en ATP 250 en gång i taget och sedan plöja igenom en oavgjort. Det har dock gått ett tag nu, men han är värt att hålla ett öga på.

Bernabe Zapata Mirales är inte duktig på gräs. Spanjoren är dock nöjd med snabba ytor och var i 2: a omgången på Wimbledon. Han var särskilt imponerande i kvalet. Endast ett fem-set nederlag mot Garin stoppade den unga spelaren. Hans odds är spännande höga i Newport.

Speltips ATP Newport

Jag rekar en spelare på hemmaplan denna vecka.

Johnson vinner till odds 15.00 hos Bet365*

Jag gillar att Johnson vunnit detta tidigare. Det visar att han lätt kan hitta motivationen, även om turneringen är precis efter Wimbledon. Men han har en svår match mot Kudla i första omgången där han är underdog. Klarar han denna borde vägen till finalen se lite ljusare ut.

Johnson imponerade på mig under Wimbledon, han spelade riktigt starkt mot Taylor Fritz i andra omgången men förlorade i fem sets. Om han fortsätter i samma form kan han gå långt på gräset i USA.

TILL BET365

ATP Hamburg

En grym turnering i  norra Tyskland. Turneringen har gått från att vara en ATP 1000 till ATP 500, vilket förstås har devalverat värdet på turneringen. Normalt sett har turneringen varit en uppvärmning inför French Open för spelare som Nadal och Federer.

Den grekiska storstjärnan och de andra

Det är nästan förolämpande låga odds på Stefanos Tsitsipas, för hans motståndare i denna veckas ATP i Hamburg det vill säga. Greken ligger en nivå före resten av spelarna på grus, men så här mycket? Tsitsipas har spelat en lång säsong på grus som kulminerade i ett antiklimax när han torskade mot Novak Djokovis i French Open-finalen. Han rök i första omgången av Wimbledon. Från mitt håll känns det som att detta är en turnering han inte bryr sig om. Tsitsipas värmer ju upp för hard court i USA, jag ställer mig starkt emot de alldeles för låga oddsen som sats på Tsitsipas turneringsvinst.

Här hittar du fler bettingtips på tennis

De gamla grusrävarna

Pablo Carreno-Busta har rutin även på den röda ytan. Han har bara spelat fyra matcher sedan French Open, så han borde vara väl utvilad. Föreställningen i Hamburg har varit solid från Spaniens sida, som har varit i semifinalen och kvartfinalen under 2019 respektive 2018. Hans dragning är utmärkt. Det kan mycket väl finnas ett spelförslag i horisonten av spansk framgång i Hamburg.

Det var under Hamburg ATP:n som Federico Delbonis slog igenom, men också här han gjorde det mest hjärtskärande nederlaget. Det var 2013 som han var nära att vinna pokalen. Han tappade dock finalen mot Fognini, men har trots allt slagit Federer här. Argentinaren visade i Rom i år att han fortfarande bör tillräknas som en aspirant för grustitlar.

Albert Ramos-Vinolas är en spansk gruslegend. Med en ATP-titel i påsen från i år är den åldrande spanjoren bland de starkaste på grus. Ramos är en oklanderlig spelare som aldrig kastar in handduken. Men han måste spela mot både både Delbonis och Busta före en final, därav är det är svårt att hitta tillräckligt med värde för ett speltips.

Kan hemmabanan göra skillnad?

Detta kan bli Phillip Kohlschreibers sista ATP. Han har länge varit irrelevant när det gäller titlar, men vid French Open och i Halle såg vi något av den gamla Kohlschreiber. Han har dock torskat redan i första omgången i Hamburg de senaste tre åren, så något värde i detta spel finns det nog tyvärr inte heller.

Jan Lennart-Struff har spelat på grus för att gå långt. Men han kämpar med nerverna när han spelar "hemma". Tyvärr ser jag inte att det går något bättre för Struff i år. Även om Struff har det stora spelet och en förstklassig serve, förlorar han alltid på någon vänster.

Speltips ATP Hamburg

Jag går emot strömmen och säger att Tsitsipas inte vinner detta. Jag tror en annan spelare som också spelar högklassig tennis på grus tar hem detta.

Pablo Carreno-Busta vinner ATP:n i Hamburg till odds 7.0 hos Bet365*

Busta har ett utmärkt drag som borde ta honom till semifinal utan problem. Spanjoren har spelat solidt i Hamburg 2018 och 2019, där han kunde ha gått hela vägen om marginalerna hade varit på hans sida.

Normalt skulle hans odds vara i nedre änden, men Tsitsipas drar upp det med sina väldigt låga odds. Jag kan helt enkelt inte se hur en spelare kan stå på oddsen 1,57 i en sådan turnering. Detta spel är därför både på Busta, men också mot de förolämpande låga oddsen på Tsitsipas.

TILL BET365

ATP Båstad

En fantastisk sommarturnering i Sverige, som flera gånger har utsetts till årets ATP-turnering. Spelarna njuter av de vackra omgivningarna i den svenska sommarstaden, och vissa njuter också av nattlivet med stor glädje. Detta gör turneringen lite mer oförutsägbar, eftersom många av deltagarna ofta kommer att dela med sig av glädjen utanför planen. Gruset är långsamt och vind kan vara en faktor eftersom turneringen hålls på kusten.

Odds vinnare ATP Båstad

Vinnare Båstad Högsta odds Spelbolag
Casper Ruud 3,50
Cristian Garin 5,00
Fabio Fognini 6,00
Marco Cecchinato 11,00
Pedro Martinez 11,00
Yanick Hanfmann 15,00
Jiri Vesely 15,00
Elias Ymer 21,00
Roberto Carballes Baena 26,00
Federico Coria 26,00
John Millman 26,00
Holger Vitus Nødskov Rune 34,00

Stark trio kommer till Sverige

Även om det är en ATP 250 ser dragningen otroligt spännande ut. Norska Casper Ruud spelar i sitt grannland, denne norrman har varit brutal i år. Han har också visat en stabilitet som kommer från en stark disciplin. Ruud kunde lätt gå vidare i Båstad. Han är 1st seed, men hans odds justeras också efter den respekt Ruud åtnjuter på marknaden. Därför är jag skeptisk till ett spelförslag på honom.

Christian Garin har också toppnivån på grus att gå hela vägen. Chilenaren har vunnit en titel i år och han spelade bra på både French Open och Wimbledon. Jag gissar på att Garin kommer ta en mental paus den här veckan och njuta av Båstad från andra ställen än tennisbanan. Det är därför jag håller mig borta från honom.

Lorenzo Musetti är den nya italienska stjärnan på himlen. Musetti har haft en gräsäsong där han kunde vila ut eftersom det underlaget inte alls är för honom. Han hade Djokovic på French Open med 2-0-ledning i sets, så han är kanske den i startfältet med högsta toppnivå. Kan han anpassa sig från den största turneringen av alla till en pittoresk svensk turnering? Om du tror det bör du överväga ett spel på honom.

Italienska utmanare

Jag tror inte Fabio Fognini är motiverad nog i år. Vi behöver dock inte blicka längre tillbaka än till 2018 för att hitta honom som vinnare av Båstad ATP:n. Du bör hålla ett öga på den flamboyanta italienaren denna vecka. Hans odds är dock en aning låga, det hade varit magstarkt av mig att reka honom som vinnare med tanke på värdet.

Marco Cecchinato kan mycket väl vara en jobbig motståndare den här veckan. Han har visat tempo under grussäsongen, vilket gav associering till 2018, när han nådde semifinalen i French Open.

Holger Rune i Sverige

Rune spelar ibland ett par utmärkta matcher, men sedan tappar han. Han får ofta problem i matcher han normalt sett borde vinna. Det lämnar intryck av en spelare som ännu inte funnit melodin i sitt spel. Det hjälper inte att han möter Casper Ruud i andra omgången om han slår Radu Albot i första.

Speltips ATP Båstad

Jag lägger mina slantar på den unge italienaren.

Lorenzo Musetti vinner ATP Båstad till odds 7.0 hos Bet365*

Jag kan inte ignorera att den här unga mannen var ledde med 2-0 i sets mot Novak Djokovic vid French Open. Han följde upp en utmärkt grussäsong med denna meriterande match. För mig verkar Musetti som den typ som lätt hittar hunger att uppträda, även i festens vimmel under en vanlig ATP i Båstad. Det är en viktig parameter i dessa mindre turneringar, där motivation spelar en avgörande roll.

Oavgjort är inte gynnsamt för Musetti, men om han passerar Ruud i kvartfinalen kommer jag att ha svårt att se vem som kommer att stoppa den karismatiska italienaren.

TILL BET365