Annons

Odds på Helsingborgs IF - Allsvenskan 2022

Helsingborg är tillbaka i Allsvenskan 2022. Renovering pågår i Sundets Pärla. Bakom Helsingborgs nysatsning på yngre spelare och en 4-3-3 formation står sportchef Andreas Granqvist och den rutinerade tränaren Jörgen Lennartsson. Man hade ingen strålande säsong förra året i Superettan men det var ett styrkebesked att vinna kvalet mot svårslagna Halmstad.


Odds på Helsingborg i Allsvenskan 2022

HIF:s status är svårbedömd. Truppen ser fin och bred ut och tränare Lennartsson vet onekligen hur man skapar ett stabilt allsvenskt lag. Å andra sidan har Helsingborg flertalet allsvenska magplask bakom sig de senaste åren och sånt kan lätt skapa en nedåtgående spiral om resultaten inte går lagets väg i inledningen av serien. Därför rekar vi lite blandade odds för laget i år.

Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Helsingborg: Att bli det bäst uppflyttade laget 2,10
Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Helsingborg: Att ta färre än 32.5 poäng 1,90

Se vårat matchcenter för fler odds och marknader på Allsvenskan

Information och statistik: Helsingborgs IF

Helsingborgs styrkor

Helheten känns tryggare än tidigare år för Helsingborg. Man har en rutinerad tränare och även en hel del bra allsvenska spelare som: Van den Hurk, Rasmus Jönsson, Albert Ejupi, Andreas Landgren och Andreas Lindegaard. Yngre och lite äldre talangfulla spelare finns det även gott som: Lucas Lingman, Taha Ali, Benjamin Acquah och Adam Kaied. Jämfört med de andra nykomlingarna och en del andra lag så ser truppen mycket bred och spännande ut på pappret.

Glöm inte att besöka våran sida för speltips

Helsingborgs svagheter

Först och främst är det ett minus att lagets kanske två bästa spelare från 2021 har blivit långtidsskadade under försäsongen. Brandur Hendriksson missar hela säsongen och assistkungen Wilhelm Loeper blir enligt rapporter borta två till tre månader. När det gäller lagdelar så ser Helsingborgs backuppsättning svag ut på en allsvensk nivå. Det gäller att nyförvärvet från Danmark Davidsen lyckas stabilisera upp lagets defensiv.

Fakta om Helsingborg:
 

Grundad: 1907
Hemmaplan: Olympia, kapacitet 16500.
Tränare: Jörgen Lennartsson.
Titlar: 5 SM-guld och 4 cupsegrar.
Placering 2021: Trea i Superettan.

Helsingborgs Allsvenskan-historik

Laget har en lång allsvensk historik och man har spelat i serien under 68 säsonger. Första gången man vann ett SM-guld var 1932-33 och senaste gången var 2011. HIF har även kommit tvåa i Allsvenskan hela sju gånger. I Allsvenskans maratontabell ligger man på en sjätteplats framför Stockholmslag som Hammarby och Djurgården.

Kommentarer

Feedback