Annons

Odds på GIF Sundsvall - Allsvenskan 2022

Norrlänningarna är tillbaka i Allsvenskan 2022 igen efter två säsonger i Superettan. Sundsvall tippas av många experter att åka ur Allsvenskan igen 2022 och laget har inte imponerat resultatmässigt under årets försäsong. Det finns dock en hel del allsvensk rutin i truppen och klubben satsar stenhårt på att flytta upp unga talanger från området kring Sundsvall och landets norra delar.
 

Odds på GIF Sundsvall i Allsvenskan 2022

Med största sannolikhet kommer “Giffarna” vara med och slåss om att klara sig kvar i Allsvenskan 2022. Vi tror dock att man är tillräckligt rustade för att vara med och slåss om kontraktet ända in i kaklet och att man inte blir avhängda tidigt som till exempel Östersund 2021. 

Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Sundsvall: Att ta fler än 26,5 poäng 1,80
Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Sundsvall: Att sluta sist i Allsvenskan 2,75

I vårat matchcenter hittar du fler odds och marknader på Allsvenskan 2022!


Information och statistik: GIF Sundsvall


Sundsvalls styrkor

Till skillnad från IFK Värnamo så finns det mer allsvensk rutin och spets i Sundsvalls trupp. Oscar Linner är en bra allsvensk målvakt om han hittar tillbaka till sin form i AIK. I backlinjen har man spelare som vunnit SM-guld för AIK i Robert Lundström och Rasmus Lindkvist.  Även Dennis Olsson är en vänsterback som håller jämn nivå jämfört med andra vänsterbackar i serien. Saku Ylätupa och Pontus Engblom bör kunna ställa till oreda för de flesta backlinjer i serien, speciellt på konstgräset hemma i Sundsvall.

Alla speltips på sidan hittar du här!

Sundsvalls svagheter

Här ställer vi ett stort frågetecken till tränare Henrik Åhnstrand och hans brist på allsvensk rutin. Visst laget säkrade uppflyttning förra året, men spelmässigt dominerade man inte i Superettan och det kändes som att Sundsvall tog chansen mest på grund av att andra lag misslyckades inte för att man var överlägsna de andra lagen i serien. Just nu är det svårt att se hur Sundsvall ska klara av Allsvenskans högre tempo och skickligare motspelare med det spelsättet man visat upp det senaste året.
 

Fakta om GIF Sundsvall:
 

Grundad: 1903
Hemmaplan: NP3 Arena, kapacitet 8000.
Tränare: Henrik Åhnstrand.
Titlar: 0.
Placering 2021: Tvåa i Superettan.


Sundsvalls Allsvenskan-historik

Giffarna spelade för första gången i Allsvenskan 1964 och man har totalt spelat i landets högsta serie 19 gånger. Lagets bästa placering var en femteplats 1988, då en viss Tomas Brolin spelade för klubben. Sedan 2000 har man varit ett klassisk jojo-lag mellan Allsvenskan och Superettan, då laget har åkt ur Allsvenskan fyra gånger men flyttats upp lika många gånger.

Kommentarer

Feedback